Kefírka s jablky
Postup: 200 ml kefíru, 2 vejce,150 ml oleje, 400 g polohrubé mouky, 150 g cukru, 1 vanilínový cukr, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 1 malou lžičku jedlé sody, 2 lžíce citronové šťávy, 2 oloupaná a nakrájená jablka na kostičky.
Postup: vejce ušleháme s cukry, zašleháme olej, citronovou šťávu, vlijeme do pekárny, přidáme kefír, dvě třetiny mouky smíchané s kakaem, zapneme program těsto a necháme chvilku umíchat. Do zbývající mouky vmícháme prášek do pečiva a sodu. Pomalu vsypeme do těsta a po chvilce přidáme jablka, necháme krátce promíchat, vypneme a z vaničky vyndáme hnětací hák. Těsto můžeme posypat oříšky, mandlemi, podle toho, co máme. Zapneme program pečení. Podle potřeby přidáme dalších 15 minut, ale těsto už ohlídáme.
Dělala jsem jen z poloviční dávky a pekla v malé formě. Na pečení stačilo 50 minut.
Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna