Perníková bábovka s jablky
Suroviny: 2 vejce, 200 g cukru, 1 skořicový cukr, 150 ml oleje, 150 ml mléka, 150 ml vlažné vody, 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do perníku, ořechy, dvě jablka nakrájená na kostičky.
Na ozdobení: čokoládová poleva a kokos na posyp.
Postup: vejce s cukry ušleháme, přidáme olej, mléko, vodu, ještě trochu prošleháme a vlijeme do pekárny. Vsypeme mouku promíchanou s práškem do perníku a necháme 4-5 minut míchat. Dosypeme, pár sekaných ořechů, jablka, rozinky a už necháme jen chvilku promísit. Pečeme hodinu na světlou kůrku, pak zapneme znovu a dopékáme na střední, hlídáme, dokud není hotovo. Po upečení ozdobíme čokoládou a posypeme kokosem.
Je výborná vláčná a voňavá.
Tento recept mám také umístěný na Dámě.
Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna
Komentáře
Přehled komentářů
Pozor, spousta pekáren nemá možnost zapnout hned znovu pečení, když jedno skončí.
Pozor
(Lucka, 16. 1. 2015 22:04)