Chleba bez vážení
Suroviny: 200 ml vlažné vody, 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky sladěnky, 1/2 lžičky chlebového koření, 1 odměrka hladké chlebové mouky, 1/2 odměrky žitné celozrnné mouky, 3/4 odměrky pšeničné celozrnné mouky, 1/5 kostky čerstvého droždí, po signálu přidáme do pekárny 4 lžíce slunečnicových semínek
Postup: všechny suroviny dáme do nádoby a podle typu pekárny vybereme program.
Dávka je do malé dvojité formy. Kdo by chtěl upéct ve velké, dávku zdvojnásobí, ale pak je nutné pohlídat těsto, nemělo by být moc tuhé, ale nesmí se lepit ke stěnám nádoby. Pekla jsem dva malé chlebíky.
Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna