Chlebový závin
Suroviny: 280 ml vody, 1 1/2 lžičky soli, 1 lžička grilivacího koření, 5 lžic sádla, 5 lžic kvásku, 200 g směsi na ciabatta, 200 g pšeničné tmavé chlebové mouky, 100 g žitné chlebové mouky, 1/3 droždí, 1 lžička cukru.
Náplň: anglická slanina, sýr, grilovací koření.
Mašlování: mléko rozšlehané s troškou bílku a kmín na posyp.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program těsto. 1/4 hodiny před koncem kynutí vypneme a prázdnou pekárnu zapneme na program pečení na 2-3 minuty, aby se nám ohřála pro další kynutí. Těsto trochu propracujeme a vyválíme obdélník na šíři formy, posypeme grilovacím kořením, poklademe anglickou slaninou a sýrem. Z každé strany pevně od krajů svineme ke středu, potřeme mlékem a posypeme kmínem. Závin vložíme zpět do formy a dáme do vyhřáté pekárny. Necháme kynout cca 50 minut, pak přepneme na pečení a pečeme 70 minut.
Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna