Bílý pšeničný chleba z remosky
Suroviny: 200 ml vody, 4 lžíce kvásku, 1 lžíce oleje, 150 g pšeničné chlebové mouky, 1 ½ lžičky soli, 150 g celozrnné pšeničné mouky, 1 ½ lžičky chlebového koření, ¼ čerstvého droždí, lžička cukru.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a necháme zpracovat a vykynout na program těsto. Hotové vyndáme, propracujeme, vytvoříme bochníček, který oválíme v mouce a dáme kynout do ošatky nebo přímo remosky vyložené pečícím papírem. Pečeme cca 45 minut.
Pokud necháme chleba kynout v ošatce, přikryjeme jí pečícím papírem a překlopíme nádobou z remosky. Když je chleba nakynutý, opatrně nádobu s ošatkou sesuneme ke kraji stolu, ze spodu přidržíme ošatku a pomalu přetočíme.
Je to dávka jen malý chleba.
Náhledy fotografií ze složky chleby z trouby