Pikantní škvarkový chleba
Suroviny: 160 ml vody, 1 lžička soli, 100 g pšeničné mouky T650, 100 g pšeničné chlebové mouky, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 8 g čerstvého droždí, 1 lžička sladěnky, 1 lžička kmínu, 50 g nemletých škvarků, 2 lžičky koření AGLIO.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program těsto. Škvarky přidáme před koncem hnětení. Vykynuté těsto propracujeme, vytvoříme bochníček omoučíme a dáme kynout, buď do ošatky nebo na plech. Po 30 minutách nařízneme, necháme ještě 10 minut a dáme do vyhřáté trouby na 250 °C na 5 minut, pak stáhneme na 220°C pečeme 10 minut a dopékáme při 180 °C dalších 20-25 minut. podle potřeby z vrchu chleba přikryjeme, aby se nespálil. Pečeme s kastrůlkem vody.
Těsto by mělo být volnější, pokud to není nutné, nepřisypávame už mouku, suroviny jsou pro pečení v troubě. Dávka je jen na malý bochníček.
Náhledy fotografií ze složky chleby z trouby