Perníkový cop
Suroviny: 200 ml mléka, 70 ml vody, 1 žloutek, 60 g Hery, 200 g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, 1 lžička perníkového koření, špetka soli, 60 g cukru, 1/4 droždí.
Náplň: 50 g strouhaného perníku, 50 g mletých ořechů, 100 g cukru, 100 g rozpuštěného másla, rozinky.
Na pomašlování rozšlehaný žloutek.
Postup: Suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Vykynuté vyndáme, rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme na obdélník, potřeme náplní, posypeme rozinkami a zarolujeme. Rolku uprostřed rozřízneme a spleteme podle obrázků do copu. Necháme nakynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme v předehřáté troubě do zlatova.
Těsto je nelepivé, dobře se zpracovává
Náhledy fotografií ze složky sladké drobné kynuté pečivo