Borůvkové koláčky
Suroviny na těsto: 250 ml vody, 1 vejce, 50 ml oleje, špetka soli, 550 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 1/2 droždí.
Žmolenka: 100 g cukru, 100 g polohrubé mouky, 100 másla, 1 vanilkový cukr.
Náplň: borůvky.
Na mašlování rozšlehaný žloutek.
Postup: Suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program těsto. Vykynuté rozdělíme na dílky, vytvoříme koláčky, dáme na plech s pečícím papírem nebo fólií a necháme přikryté nakynout. Okraje potřeme žloutkem, do středu dáme borůvky, posypeme žmolenkou a dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme kolem 12 minut. Doba pečení závisí na velikosti koláčků. Z dávky jsem měla 35 malých koláčků.
Těsto nelepí, dobře se zpracovává
Náhledy fotografií ze složky sladké drobné kynuté pečivo
Komentáře
Přehled komentářů
Dobrý den, paní Květo, recept jsem vyzkoušela a mohu jen doporučit.
Jedním slovem - mňamka.) Děkuji, příště se nechám inspirovat jiným Vaším receptem.
mňamka
(Alice, 15. 11. 2015 12:22)