Makové rohlíčky se špaldovou moukou
Suroviny: 230 ml mléka, 70 g rozpuštěné hery, 2 lžíce citronové šťávy, 1 žloutek, 350 g hladké mouky, 150 g špaldové mouky, špetka soli, 5 lžic cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 kostky čerstvého droždí.
Na pomašlování rozšlehané vejce, mandlové lupínky na posyp a při kynutí těsta si připravíme makovou náplň.
Postup: všechny suroviny dáme do pekárny na program "TĚSTO". Vykunuté vyndáme rozdělíme na polovinu a každý díl vyválíme do kruhu, který rozřežeme na osminky. Každý trojúhelníček naplníme mákem, stočíme do rohlíčku, pomašlujeme vejcem a posypeme mandlemi. Před vložením do trouby necháme asi 30 minut nakynout a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do zlatova.
Z těsta můžeme udělat záviny, bábovky i buchty.
Náhledy fotografií ze složky kynuté pečivo