Rolky Jizerky
Suroviny: 250 ml vody, 1 vejce, 50 ml oleje, 1 lžička citronového aroma, 3 vanilkové cukry, špetka soli, 400 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 1/2 kostky droždí.
Náplň: 3 lískooříškové oplatky Jizerky, 50 g drcených mandlí, 50 g másla.
Postup: vejce rozšleháme a do těstra použijeme jen polovinu, druhou si necháme na mašlování. Do pekárny přidáme ostatní suroviny a necháme zpracovat a vykynout na program těsto. Vykynuté rozválíme do dlouhého plátu na který nastrouháme máslo. Posypeme nahrubo strouhanými oplatkami a mandlemi. Plát zabalíme pevně do rolky a nakrájíme na proužky. Přendáme na plech, pomašlujeme a posypeme hrubým cukrem nebo oříškami a necháme nakynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C do zlatova.
Náhledy fotografií ze složky sladké drobné kynuté pečivo