Šátečky z kefírového těsta
Suroviny: 280 ml kefíru, 1 žloutek, 50 g rozpuštěného másla, špetka soli, 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 70 g cukru, 1 lžička voňavého pečení s vanilkou od Antonína, 1 lžička citrónového aróma, 1/2 čerstvého droždí.
Mašlování: rozšlehaný žloutek s mlékem.
Žmolenka: máslo, cukr, polohrubá mouka.
Postup: Suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program těsto. Vykunuté propracujeme a necháme chvíli odpočinout. Potom vyválíme tak, aby se dalo těsto rozkrájet na pravidelné čtverce. Do středů čtverců dáme libovolnou náplň a rohy přitlačíme k sobě. Přeneseme na plech a necháme alespoň 35-40 minut vykynout. Pomašlujeme žloutkem a posypeme žmolenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 minut. Těsto se dá použít i na záviny.
Náhledy fotografií ze složky sladké drobné kynuté pečivo
Komentáře
Přehled komentářů
Pěkný den paní Květko,
s těstíčkem se krásně pracuje,jako náplň jsem dala domácí jablečná povidla,jen je příště budu dělat menší - vyšlo mi jich 18 ks větších šátečků.
Skvělý recept,který stojí za to vyzkoušet - Naďa:-))
pečení
(Nadeje169, 30. 10. 2011 11:49)