Švestkové koláče
Suroviny na těsto: 250 ml vlažného mléka, 1 žloutek, 60 g Stely, 520 g polohrubé výběrové mouky, 70 g cukru, 1/2 kostky droždí, 2 lžičky voňavého koření s vanilkou od Antonína, rumové aroma, špetka soli.
Náplň: rozpůlené vypeckované švestky,(čtyři půlky na jeden větší koláč).
Suroviny na žmolenku: 100 g Stely, 100 cukru, 100 g hrubé mouky, 1 vanilkový cukr.
Rozšlehaný žloutek s mlékem na mašlování.
Postup: těsto necháme zpracovat a vykynout v pekárně. Hotové rozdělíme na 14 dílků, uválíme bochánky a necháme pět minut odpočinout. Bochánky rozválíme nebo prsty roztáhneme, tak abychom měli vyšší okraje, které potřeme rozšlehaným žloutkem. Na střed rozložíme švestky řeznou plochou dolů, posypeme žmolenkou a necháme nakynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.
Náhledy fotografií ze složky sladké drobné kynuté pečivo
Komentáře
Přehled komentářů
Už jsem několikrát četla - voňavé koření od Antonína- prosím Vás,kde to kupujete ?Jsem částečně invalidní a bydlím na vesnici,někdy mi nakupuje dcera,dřív jsem používala posypový cukr DEKOR od Dr.Oetkera a teď ho nikde nemůžu sehnat...Díky moc
Re: dotaz
(Květka, 24. 9. 2010 11:14)
Voňavé pečení s vanilkou si objednávám zde
http://www.koreni.cz/detail.php?pid=466
mají hodně druhů. Tohle koření má úžasnou vůni. Posílají i poštou jako dopis, ale musí se předem uhradit. Poštovné je nízké a do dopisu vloží až tři sáčky koření. Jinak v Plzni mají prodejnu. Přeji krásný den.
dotaz
(Lída Skokanová, 22. 9. 2010 15:16)