Tvarohový mřížkový koláč
Suroviny: 200 ml mléka, 80 g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 70 g cukru, špetku soli, 500 g polohrubé mouky, 1/3 kostky droždí, 1/3 lžičky kardamomu.
Tvarohová náplň: 500 g tvarohu, 120g moučkového cukru, 2 vejce, 5 lžic smetany nebo mléka, 80 g rozinek.
Mašlování: žloutek rozšlehaný s mlékem.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny, zapneme program těsto a necháme vykynout. Hotové vyndáme, propracujeme, rozdělíme na dvě poloviny a necháme pět minut odpočinout. Z každého dílu vyválíme obdélník cca 30x40 cm, ten rozdělíme na dalších šest cca 10x20 cm. Jednu polovinu obdélníčku prořežeme nožem nebo projedeme mřížkovacím válečkem a na druhou rozetřeme TVAROHOVOU NÁPLŇ . Těsto přehneme přes tvaroh, pomašlujeme, necháme dostatečně vykynout a pečeme při 180 °C cca 15-18 minut.
Hotové koláče posypeme moučkovým cukrem.
Náhledy fotografií ze složky sladké drobné kynuté pečivo