Bagetky se sýrem a cibulkou
Suroviny: 180 ml vody, 3 lžíce majolky, 1 lžička soli, 100 g pšeničné celozrnné mouky, 200 g pšeničné hladké mouky, 10 g čerstvého droždí, 50 g strouhaného sýru, 1 menší nakrájená cibulka, kterou opražíme na lehce omaštěné pánvi.
Na mašlování rozšleháme bílek s vodou, a na posyp použijeme pšeničný šrot.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program těsto. Po signálu přidáme cibulku a sýr. Z vykynutého těsta vypracujeme 4 bagety a necháme cca 20 minut nakynout. Pomašlujeme a posypeme pšeničným šrotem. Bagetky nařízneme ostrým nožem a necháme ještě 10 minut a pak vložíme do rozpálené trouby s vodou na 220°C. Pečeme 10 minut, troubu stáhneme na 180°C, kastrůlek s vodou vyndáme a dopečeme ještě 8-10 minut.
Dávka je do dvojité formy domácí pekárny.
Bagety jsou lehké a jemné.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo