Bagety z ciabatty
Suroviny: 200 ml vody, 200 ml hustého bílého jogurtu,300 g směsi na ciabattu (Lidl), 200 g hladké pšeničné chlebové mouky, 50 g tmavé žitné mouky, 10 g droždí, 1 lžička chlebového koření, 1 lžička soli, trošku cukru na droždí.
Na potření mléko s lžičkou bílku a semínka na posyp.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny, zapneme program těsto, necháme vše zpracovat a vykynout. Po signálu vyndáme, znovu propracujeme, rozdělíme na dva díly a vytvoříme bagety. Těsto je volnější a tak na podložce trošku podsypáváme. Přendáme na plech s pečícím papírem, nebo fólií, rozšleháme mléko s bílkem, potřeme bagety a posypeme semínky, necháme kynout cca 30 - 40 minut. Pečeme při 200°C 15 minut a dalších 15 při 180°C s vodou. Z těsta se dají dělat i různé večky, bochánky....
Tento recept mám i na Dáma.cz
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo