Chlebové rohlíky z tvarohového těsta
Suroviny: 250 ml vody, 2 lžíce oleje, 125 g měkkého tvarohu v kostce, 100 g celozrnné pšeničné mouky,14 g droždí, 400 g tmavé chlebové pšeničné mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli.
Na mašlování rozšlehané vajíčko a mák na posyp.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Hotové těsto vyndáme, propracujeme, rozdělíme na dvě části a necháme 10 minut odpočinout. Vyválíme obdélník, nakrájíme na trojúhelníky a každý stočíme od širší strany do rohlíku. Přendáme na plech, pomašlujeme a posypeme mákem. Necháme nakynout a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C kolem 12 minut.
Můžeme použít na jakékoliv pečivo, třeba na tyhle pěkné kytičky.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo