Cibulová ciabatta
Suroviny: 300 ml vody, 300 g moučné směsi na ciabattu, 200 g polohrubé mouky, 1 1/2 lžičky soli,1 lžičku cukru, 15 g droždí, 2 menší cibule, 50 ml olivového oleje.
Postup: vodu, sůl, mouky, droždí a cukr dáme do pekárny a zapneme program Těsto. Po 10 minutách stopneme pekárnu na 30 minut a mezi tím si usmažíme do zlatova cibuli a necháme vychladnout. Přidáme do těsta i s olejem a necháme program doběhnout. Vykynuté těsto pomocí stěrky přendáme na pomoučenou podložku. Vytvoříme delší pruh těsta, který bude ze všech stran pomoučený, nakrájíme na obdélníčky, přeneseme na plech a přikryté necháme vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C s vodou, kolem 13-15 minut.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo