Cibulové bagety se slaninou
Suroviny: 250 ml vody, 4 lžíce kvásku (můžeme nahradit 2-3 lžičkami sušeného), 150 g žitné tmavé chlebové mouky, 200 g hladké mouky, 1 lžička sušeného droždí, špetka pepře, 1 ½ lžičky soli, 50 g špeku(slaniny), 70 g cibule, trochu mléka na pomašlování.
Postup: na rozškvařeném špeku osmažíme do zlatova cibuli a necháme vystydnout.Z ostatních surovin necháme v pekárně zpracovat těsto. Asi 10 minut před koncem hnětení přidáme cibulku s vyškvařeným špekem a omastkem. Necháme vykynout a pak na pomoučeném vále utvoříme bagetky, necháme znovu dostatečně nakynout, potřeme mlékem a pečeme při 180°C v předehřáté troubě cca 25 minut.
Tento recept mám i na Dáma.cz
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo