Dýňové pečivo se škvarkami
Suroviny na první těsto: 280 ml vlažné vody, 250 g hladké mouky, 1/4 kostky čerstvého droždí, 1 lžička sladěnky.
Suroviny na druhé těsto: 50 g hladké mouky, 50 g polohrubé mouky, 150 g žitné celozrnné mouky, 1 lžíce sušenékho kvásku( jen pro chuť), 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky soli, 2 lžíce rozpuštěného másla, 40 g menších škvarků, 100 g dýňových semínek.
Postup: do pekárny dáme všechny suroviny na první těsto. Necháme pekárnou jen promíchat a vypneme. Po 40-50 minutách přidáme zbylou mouku, sušený kvásek, sůl, kmín, máslo a zapneme program "TĚSTO". Před koncem hnětení přidáme škvarky a semínka. Vykynuté těsto rozdělíme na osm dílků. Z každého uválíme kouli a po pětiminutovém odpočinutí jí protáhneme na krajích do špiček. Oválíme v mouce nařízneme a přendáme na plech vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C kolem 12-14 minut.
při tomhle pečení jsem likvidovala samé zbytky a vziklo z toho dobré pečivo
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo
Komentáře
Přehled komentářů
Taky jsem nedavno dělala škvarkové pečivo,asle ne s omládkem, tak příště vyzkouším s ním-škvarkové pečNZV4Nivo nám moc chutná
krásné pečivo
(babiMinka, 6. 5. 2012 16:41)