Dýňové trojhránky
Suroviny: 200 ml kyšky, 140 ml vody, 3 lžíce oleje, 250 g žitné tmavé chlebové mouky, 250 g mouky na domácí chléb, 1 lžičku kmínu, 3 lžíce pšeničných otrub, 2 lžičky soli, 1 lžičku cukru, 1/3 droždí, 100 g dýňových semínek.
Mašlování: Voda smíchaná s mlékem a trochu semínek na posyp.
Postup: Suroviny dáme v pořadí do pekárny, zapneme program těsto a semínka vložíme po signálu. Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme na dva díly. Každý rozválíme na vyšší obdélník, v půlce rozřízneme a každou půlku ještě šikmo na dva trojúhelníky. Pomašlujeme vodou smíchanou s mlékem a zasypeme semínky a přitiskneme. Necháme dostatečně vykynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30minut.
Tento recept mám také uložený na Dámě.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo