Jogurtové pšenišné housky
Suroviny: 200 ml bílého jogurtu (Holandia),130 ml vody,30 g sádla, 350 g hladké mouky Zlatka, 200 g polohrubé výběrové mouky, 2 lžíce pšeničných klíčků, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 20g droždí.
Rozšlehané vejce s mlékem na pomašlování a sůl a kmín na posyp.
Postup: Těsto necháme zamíchat a vykynout v pekárně, hotové vyndáme, propracujeme, rozdělíme na osm dílů a necháme 10 minut odpočinout. Vytvarujeme bulky, rohlíky nebo housky. Pomašlujeme a posypeme kmínem a solí. Necháme 40 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 10 minut, pak stáhneme na 170 a dopečeme. Z dávky jsem upekla čtyři veké housky.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo