Kmíňáky
Suroviny: 300 ml vody, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 2 lžičky celého kmínu, 1 lžička cukru, 1/2 lžíce octu, 200 g polohrubé výběrové mouky, 250 g pšeničné celozrnné mouky, 70 g žitné celozrnné mouky, 100 g vařených strouhaných brambor 15 g čerstvého droždí.
Rozšlehaný bílek s vodou na mašlování, hrubou sůl a kmín na posyp, trochu mouky na podsypání.
Postup: suroviny necháme zpracovat v pekárně na program TĚSTO. Vykynuté rozdělíme na pomoučeném vále na osm dílů a vytvoříme bulky. Přendáme na plech, pomašlujeme a posypeme solí a kmínem. Po 10 minutách bulky nastřihneme a necháme ještě dokynout. Pečeme v předehřáté trobě na 220 °C kolem 15-20 minut.
Bulky jsou po upečení vysoké a uvnitř je těsto jemné a vláčné.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo