Máslové pečivo
Suroviny: 250 ml vody, 50 g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 1/2 lžičky soli, 500 g polohrubé výběrové mouky, 3/4 kostky droždí, 1 lžička cukru.
Na mašlování rozšlehaný bílek s troškou mléka, mák, sůl nebo kmín na posyp.
Postup: těsto necháme zpracovat a vykynout v pekárně. Vykunuté rozdělíme na dílky a vytvoříme libovolné pečivo. Necháme na plechu vykynout, a pečeme v rozehřáté troubě, ve střední části při 180 do zlatova. Je to kolem 15-17 minut. Záleží na troubě jak nám peče.
Pečivo je uvnitř jemné, nadýchané a kůrka je křupavá i po vystydnutí. Můžeme péct v pekárně nebo ve formě jako máslový toustový chleba.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo