Pikantní sýrové bulky
Suroviny na první těsto: 280 ml vody, 2 (200 ml) plné, rovně zarovnané odměrky hladké mouky, 1/2 kostky droždí, 1 lžička sladěnky.
Suroviny na druhé těsto: 1 1/2 odměrky hladké mouky, 2 lžičky soli, 3 lžíce oleje ze sušených rajčat.
Mléko na pomašlování a strouhaný sýr na posyp.
Postup: suroviny na první těsto necháme jen zamíchat a vykynout v pekárně. Po 3/4 až jedné hodině přidáme zbytek mouky, sůl a olej, který nám určitě zbývá ze sušených rajčat. Zbytek mouky postupně přisypáváme a pohlídáme si hustotu těsta. Necháme zpracovat a vykynout na program Těsto. Hotové vyndáme, rozdělíme na osm dílků a vytvoříme bulky. Vykunuté potřeme mlékem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C kolem 15 minut.
Od oleje jsou bulky krásně žluté a mají výraznější chuť.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo
Komentáře
Přehled komentářů
Dělala jsem je s přidáním asi 140 g kvásku, protože jsem ho potřebovala omladit. Neměla jsem olej ze sušených rajčat, tak jsem dala olivový a přidala zarovnanou lžičku grilovacího koření, ještě jsem se přehlídla a dala 3 čl soli a bylo to akorát. Děkuju za receptík
výborné
(martina, 10. 7. 2011 20:16)