Škvarkové muffiny se sýrem
Suroviny: 100 ml vody, 2 lžíce sádla, 100 g strouhaných vařených brambor, 120 g pšeničné chlebové mouky, 120 g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička soli, 10 g droždí, 40 g pokrájených škvarků, trochu nasekané pažitky.
Na nápň: 2 lžíce sádla, 40 g strouhaného sýru.
Mašlování: rozšlehané vejce s mlékem a sýr na posyp.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny, zapneme program těsto, škvarky a pažitku přidáme po signálu. Z kraje je těsto hutnější, ale pak bude volnější. Vykunuté vyndáme, vyválíme nebo prstama vytáhneme (jde to dobře), potřeme jemně sádlem, posypeme sýrem a zbalíme do rolky. Rozdělíme na 12 kousků a vložíme nastojato do muffinového vymyzaného plechu. Necháme vykynout, pomašlujeme, posypeme sýrem a pečeme při 180 °C kolem 20 minut.
Těsto je zpracované v dvojité formě a je na jeden plech.
Náhledy fotografií ze složky slané