Škvarkové rohlíky
Suroviny: 270 ml vody, 60 g škvarkového sádla (škvarky umleté nebo nadrobno posekané), 2 lžičky soli, 250 g hladké pšeničné mouky, 250 g celozrnné pšeničné mouky jemně mleté, 20 g droždí, 1 lžička cukru.
Na mašlování vejce rozšlehané s mlékem a kmín na posyp.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program těsto. Vykynuté rozdělíme na dva díly. Každý rozválíme do kruhu, rozdělíme na šest dílů a smotáme rohlíky. Pomašlujeme, posypeme kmínem a necháme přikryté vykynout. Pečeme v předehřáté troubě s vodou na 200 °C pět minut, stáhneme na 170 a dopečeme. Celková doba pečení kolem 12 minut.
Pečivo je jemné a nadýchané,detail
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář