Vločkové kefírové pečivo
Suroviny: 350-380 ml kefíru (zaleží na hustotě), 80 g sádla, 2 lžičky soli, 200 g pšeničné hladké mouky, 100 pšeničné celozrnné mouky, 100 g žitné tmavé chlebové mouky, 100 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička červené papriky, 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 100 g ovesných vloček.
Na mašlování vejce rozšlehané s mlékem a ovesné vločky na posyp.
Postup: suroviny necháme v pekárně zpracovat na program TĚSTO. Vločky přidáme cca 10 minut před koncem hnětení. Vykynuté rozdělíme na dílky a utvoříme libovolné pečivo. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem nebo podložkou. Necháme přikryté cca 15 minut. Pak pomašlujeme a posypeme vločkami a necháme ještě 15 - 20 minut dokynout. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C kolem 7 minut, pak stáhneme na 180°C a dopečeme. Celková doba pečení záleží na velikosti pečiva.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo