Zelné šneky
Suroviny: 230 ml vlažné vody, 1 lžička medu, 1 1/2 lžičky soli, 1 lžičku Podravky na italské speciality (použila jsem Podravku) nebo chlebového koření, 300 g hladké mouky, 100 g celozrnné žitné mouky, 20 g čerstvého droždí.
Náplň: uvaříme si zelí,tak jak kdo má rád do kterého ještě vmícháme rozškvařenou slaninu.
Rozšlehané vajíčko na mašlování.
Postup: suroviny necháme zpracovat a vykynout v pekárně. Vykynuté těsto rozválíme, naplníme zelím, ze kterého ještě odstraníme přebytečnou šťávu. Těsto zarolujeme do závinu, nakrájíme na plátky asi 2 cm vysoké a dáme na plech znovu vykynout. Po 30-40 minutách pomašlujeme rozšlehaným vejce a dáme do vyhřáté trouby na 200°C , hned stáhneme na 180°C a upečeme dozlatova.
Zelím můžeme plnit i rohlíčky nebo z těsta udělat jen běžné pečivo.
Tento recept mám i na "Domácí pekárny"
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo