Máslové pečivo se špaldovou moukou
Suroviny: 300 ml vody, 1 žloutek, 70 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 1 lžička medu, 350 g špaldové mouky, 200 g polohrubé výběrové mouky, 12g čerstvého droždí, 2 lžíce zlatého lnu.
Postup: Suroviny dáme do pekárny a zapneme program TĚSTO. Vykynuté přendáme na vál a těsto jen volně upravíme do delšího úhledného válečku a oválíme hodně v hladké mouce. Nakrájíme na stejnoměrné pruhy které přendáme na plech. Necháme vykynout a pečeme v předehřáté troubě na 220°C 18-20 minut.
Pečivo voní po másle a dodává špaldové mouce příjemnou chuť.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo
dotaz
(cigorka, 23. 3. 2012 21:06)