Jahodový koláč
Suroviny: 300 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 3 vejce, 200 ml smetany ke šlehání 33%, 50 g rozpuštěného másla, 1 prášek do pečiva.
Náplň: 500 g pokrájených jahod.
Žmolenka: 100 g másla, 100 g cukru, 60 g polohrubé mouky, 60 g hladké mouky, 1 vanilínový cukr.
Kousek másla a strouhaný kokos na vymazání plechu.
Na pečení použijeme menší plech (25 x 35 cm).
Postup: Troubu si předehřeme na 170 °C. Do šlehače dáme celá vejce s cukrem a ušleháme na nejvyšší stupeň do husté pěny. Přepneme na nižší stupeň a zašleháme máslo, smetanu, a postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plech, rozložíme jahody a zasypeme žmolenkou. Pečeme 35-40 minut.
Náhledy fotografií ze složky koláče, záviny