Bílkové řezy s višňovou náplní
Suroviny na těsto: 200 ml bílků, 180 g cukru, 180 g polohrubé mouky, 70 g rozpuštěného másla, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 lžička prášku do pečiva, citronová šťáva.
Suroviny na náplň: 2 tvarohy, 1 zakysaná smetana, 100 g cukru, vypeckované kompotové višně, 15 g sypké želatiny, 200 ml višňové šťávy z kompotu.
Na potření korpusu 2 lžíce višňového džemu.
Postup: do bílků přidáme sůl, cukry a vyšleháme, střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva, citronovou šťávu a máslo. Vlijeme na větší plech vyložený pečícím papírem nebo fólií a upečeme. Vychladlý korpus potřeme džemem a rozřízneme na polovinu. Tvarohy, smetanu a cukr prošleháme a přidáme višně. Do šťávy vsypeme želatinu, necháme nabobtnat a dál připravíme podle návodu pak prochladlou vmícháme do tvarohové směsi. Musíme vytvořit rám kolem těsta (já používám vysouvací obdélníkový rám na těsto) a náplň stejnoměrně rozetřeme a přikryjeme druhým plátem korpusu, přitlačíme a necháme v chladu uležet.
Náhledy fotografií ze složky řezy, rolády
Komentáře
Přehled komentářů
Někde jsem četla, že bílek váží cca 33g. Bílky přidávám do skleničky s víčkem /aby nevyschly/, pak je zváží a podle váhy přepočítám další ingredience. Snad Vám moje rada bude užitečná.
Re: kolik váží bílek?
(Květka, 13. 4. 2011 21:41)
Většinou si dávám bílky do malých 200 ml skleniček od přesnídávek, které mám v mrazáku. Postupně přidávám bílek po bílku, jen se musí nechat kousek prostoru pod víčkem. Když potřebuji, vyndám z mrazáku a nechám rozmrazit. Bílky jsou jako čerstvé.
Květa
Množstvo bielkov
(Majka, 7. 2. 2011 17:28)
Dobrý deň Kvetka!
Obdivujem Vaše stránky a recepty! Ste veľmi šikovná!!!
Inšpirovali ma recepty z bielkov... Zaujímalo by ma však, z cca koľkých vajec je 200 ml bielkov? Viem, že to záleží od veľkosti vajíčok... ale predsa... aby som mala predstavu.
Srdečne Vás pozdravujem. :-)
Re: Množstvo bielkov
(Květka, 7. 2. 2011 21:18)Děkuji za návštěvu stránek a co se týká bílků, tak do 200 ml se jich vejde něco mezi 6-7
Re: Re: Množstvo bielkov
(Majka, 7. 2. 2011 22:53)
Ďakujem Vám veľmi pekne milá Květka za odpoveď a vysvetlenie. :-)
Veľmi Vám fandím a obdivujem Vaše cukrárske a pekárske umenie! ;-)
Veľa zdravia, úspechov, dobrých voňavých receptov a chuť do jedla Vám prajem zo srdca!
kolik váží bílek?
(vlasta, 9. 4. 2011 15:22)