Meruňková roláda
Suroviny na těsto: 6 vajec, 6 lžic cukru, 6 lžic polohrubé mouky, špetka soli, citronová tresť.
Náplň: meruňková marmeláda, nejlépe domácí, trochu rumu.
Na zdobení: čokoládová poleva, strouhaný kokos.
Postup: bílky ušleháme se solí, postupně přišleháme žloutky, pak cukr s citronovou příchutí a po částech ručně vmícháme mouku. Těsto vlijeme na větší plech s pečícím papírem nebo podložkou a upečeme v předehřáté troubě na 180°C 8-10 minut. Vychladlé těsto potřeme marmeládou zředěnou rumem (jestli máme řidčí, neředíme) a pomocí podložky stočíme. Potřeme polevou, necháme trochu zatuhnout a posypeme kokosem.
Náhledy fotografií ze složky řezy, rolády
to je roládička!
(babiMinka, 16. 8. 2010 10:29)