Ořechový tunel s jogurtovou náplní
Suroviny na těsto: 2 dl bílků, 120 g cukru, 100 g mletých ořechů, 100 g polohrubé mouky, 50 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky jedlé sody.
Suroviny na krém: 1 šlehačka 33%, 2 jahodové jogurty, 100 ml mléka, 1 vanilkový puding bez vaření Créme Olé.
Čokoládová poleva na zdobení. 2 lžíce jahodové marmelády na potření korpusu.
Postup: bílky ušleháme s cukrem, přidáme máslo a ostatní promíchané suroviny. Těsto vlijeme na plech a upečeme při 180 °C cca 8-10 minut. Necháme trochu prochladnout a pak ještě vlažné smotáme i s papírem, nebo podložkou, jako na roládu. Do větší nadoby s víčkem dáme všechny suroviny na krém a třepeme, dokud nezhostne. Biskupskou formu vyložíme potravinovou fólií. Vychladlé těsto rozbalíme, potřeme marmeládou, a odměříme část těsta, kterou vložíme do formy. na těsto navršíme krém, na který rozložíme namočené piškoty v ořechovém likéru a uzavřeme zbylým dílem těsta, necháme zatuhnout, pak vyklopíme, odstraníme fólii a ozdobíme čokoládou.
Náhledy fotografií ze složky řezy, rolády
Komentáře
Přehled komentářů
Moc moc děkuju.A omlouvám se,vlítlo mi to tam dvakrát.B-)
Re: ach jo
(Květa, 17. 7. 2010 17:26)Může být i bez likéru, nebo stači i obyčejný rum :-)
zajímavé
(babiMinka, 23. 5. 2010 20:40)tak tenhle recept vyzkouším, vypadá to pěkně a není to zas tak těžké-díky za inspiraci-Minka
děkuju
(zulan, 23. 7. 2010 16:53)