Perníčky
Suroviny: 350 g hladké mouky, 2 vejce, 100 g moučkového cukru, 50 g Hery, 3 lžíce medu, 1 lžíce meruňkové marmelády, 2 lžičky perníkového koření, 1/2 lžičky badyánu, 1 lžička sody, 1 lžíce kakaa.
Postup: v míse smícháme všechny suché suroviny. Do středu dáme rozšlehané vejce, marmeládu a rozpuštěnou Heru smíchanou s medem. Vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a necháme nejlépe přes noc uležet. Vykrajujeme různé tvary a pečeme při 170°C cca 10 minut. Růžky perníčků nesmí ztmavnout, jen tak budou hned po upečení měkoučké. Upečené ihned potřeme rozšlehaným vajíčkem. Zdobíme podle fantazie
Perníčky nejsou moc sladké, takže kdo má rád sladčí, přidá cukr navíc.
Náhledy fotografií ze složky cukroví, sušenky