Žitno pšeničný kváskový chleba
Suroviny: 215 g kvásku, 100 ml vody, 100 g žitné celozrnné jemně mleté mouky, 150 g hladké pšeničné mouky, 2 lžičky kmínu, 1 1/2 lžičky soli.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme progam těsto, necháme jen umíchat. a pekárnu vypneme. Necháme kynout 2-2 1/2 hodiny. Záleží jak máme silný kvásek a jak rychle těsto kyne. Po nakynutí zapneme program pečení a chlebík upečeme.
Je to malý chleba pečený v dvojité fomě a s ním se pekl ještě tenhle.
Oba upečené chlebíky jsou zde.
Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna
Komentáře
Přehled komentářů
Děkuji za vznikající recept, chleba je výborný jen ještě přidávám kousek droždí aby byl víc nadýchaný
žitno pšeničný kváskový chleba
(wiwien, 20. 9. 2015 21:39)